Ontstoppen afvoer keuken

Ontstoppen afvoer keuken

De keuken is een van de belangrijkste ruimtes van de hele woning, dat is zeker. Het is echter ook een van de ruimtes die het meest kwetsbaar is voor problemen met waterleidingen, zoals verstopping. Als een verstopping zich voordoet in een van de leidingen van de keuken (bijvoorbeeld aan de gootsteen), dan is het belangrijk dat er zo snel mogelijk en op professionele wijze wordt ingegrepen.

Wat zijn nu enkele van de belangrijkste oorzaken van verstopping in de afvoer van de keuken, en wat kan eraan gedaan worden? Twee vragen die je zeker en vast beantwoord wil krijgen als je het comfort van je keuken wil verbeteren!

Oorzaken van een verstopte afvoer

De oorzaken van een verstopte afvoer kunnen dan wel divers zijn, maar het achterblijven van etensresten is er toch wel een van de belangrijkste. Vaak gaat het in dit geval om voedingsmiddelen die gemakkelijk blijven plakken, zoals vetten en oliën. Als deze substanties zich afzetten tegen de binnenrand van de afvoer, dan kunnen na verloop van tijd problemen ontstaan, met verstopping als gevolg.

De beste manier om verstopping te vermijden is natuurlijk door zo weinig mogelijk etensresten en andere substanties in de afvoer te laten lopen. Borden goed afkuisen voor je ze in de gootsteen afwast en nooit vetten of oliën doorspoelen zijn enkele van de beste manieren om dergelijke problemen te vermijden!

De meerwaarde van een professionele ingreep

Natuurlijk kan het altijd wel eens gebeuren dat er zich etensresten aan de binnenkant van de afvoer hechten. Zodra dat er te veel zijn, kan het zijn dat het water uit de kraan niet goed meer doorloopt. In dat geval spreekt men van verstopping. Beroep doen op een professionele loodgieter voor ontstoppen afvoer is dan ook de beste oplossing aangezien deze over alle nodige kennis, ervaring en midellen beschikt om de afvoer volledig te ontstoppen.

Er zijn verschillende manieren om ontstoppen afvoer te doen. Doorgaans wordt er echter gebruik gemaakt van een soort hogedruk tuinslang, waarmee de afvoer rechtsreeks wordt geledigd. Het ontstoppen afvoer op deze methode mag dan wel eenvoudig lijken, er komt heel wat precisie en inzicht bij kijken om het werk tot een goed einde te brengen.

Dankzij een specialist als loodgieter-msm.be kan je rekenen op een snelle oplossing van problemen in verband met je afvoer in de keuken. Daarbij kost een ontstoppen afvoer helemaal niet zo veel, en wordt altijd een duurzaam en efficiënt resultaat gegarandeerd!

Regelmatige controle van je afvoer, een goed idee

Wil je problemen met de afvoer van je keuken zo veel mogelijk vermijden? Dan is het een goed idee om regelmatig controles te laten doorvoeren. Laat je dit werk over aan een professional, dan kan je ernstige problemen vermijden op de lange termijn en is ontstoppen afvoer veel minder noodzakelijk.

Ontstoppen afvoer is niettemin een handige maatregel als de afvoer van de keuken in die mate verstopt is dat er met gewone ontstoppingsmiddelen niets meer aan te doen is. Door ontstoppen afvoer lost een loodgieter dus alle ontstoppingsproblemen snel op!

Neem nu contact op met loodgieter MSM die in heel Vlaanderen actief is zoals in Antwerpen, Brugge, Hasselt en Gent.

Copyright © 2016-2017 loodgieter MSM. Alle Rechten Voorbehouden