Verstopping

De meest voorkomende loodgieterswerkzaamheden in hebben te maken met verstoppingen. Een aantal problemen zijn zelf op te lossen, voor andere vormen van verstopping in kunt u beter de specialist inschakelen. Voorkomen is altijd beter dan genezen, de loodgieter is er niet alleen om reparaties uit te voeren, maar ook om moderne en kwalitatief hoogwaardige leidingen te plaatsen en periodiek onderhoud uit te voeren. Gelukkig kunt u bij verstopping in direct een beroep doen op de spoeddienst. Lees verder op deze pagina voor meer informatie over verstoppingen in huis en hoe u dit zelf kunt voorkomen.

Direct een probleem met verstopping in ? Neem nu contact op met de loodgieter bij u in de buurt.

Hoe ontstaan verstoppingen in huis?

Er zijn diverse oorzaken aan te wijzen bij verstoppingen in de buizen. Bij verstopping zijn dit de meest voorkomende oorzaken:

Verstopping in de keuken

De afvoer in de keuken raakt vaak verstopt. Dit komt vooral door etensresten die zich afzetten tegen de wanden van de afvoerbuizen. Met name oliën en vetten zijn een belangrijke oorzaak van verstopping in . Tip: Veeg etensresten voor afspoelen of afwassen af en deponeer vaste resten in de vuilnisbak. Spoel nooit oliën en vaste vetten door de afvoer. Deze kunnen zich hechten aan de afvoerbuizen.

Verstopping in de badkamer

Stroomt het water steeds langzamer door? Dan kan de afvoer in de badkamer verstopt zijn. Sommige doucheputjes hebben een speciaal opvangbakje onder het afdekkapje, maar niet allemaal. Naast een slechte afvoer van water kunnen er ook nare luchtjes ontstaan.

Tip: Houd haren uit de afvoer, wanneer er een afdekkapje aanwezig is controleer dan de afvoerbuis op haar. Dit kan zich als grote haar proppen ophopen wat niet alleen de doorvoer blokkeert maar ook enorm kan stinken. Verwijder deze haren en gooi ze bij het afval.

Verstopping in de leidingen

Bij verstopping in spelen de leidingen in de wand niet alleen vaak een belangrijke rol, ze zijn ook nog eens lastig op te sporen. Wanneer er vochtplekken ontstaan op de wand kan dit een teken zijn van grote lekken die al lange tijd zich achter de wand bevinden. Schakel direct bij dit soort verstopping in de loodgieter in bij u in de buurt.

Tip: De locatie waar de vochtplek ontstaat is niet altijd de plek waar zich het lek achter de wand bevindt. Ga dus niet zomaar in de wand hakken en breken. De professionele loodgieter kan met geavanceerde methodes “achter” de muur kijken en de daadwerkelijke oorzaak opsporen.

Verstopping voorkomen

Omdat verstopping in vaak voorkomt is het belangrijk dat er een goede loodgieter in de buurt is die problemen snel, effectief en betaalbaar kan oplossen. Daarnaast kan de loodgieter ook voorlichting geven met betrekking tot preventie van verstoppingen in de toekomst. Door op de juiste wijze met uw afvoerbuizen en riolering om te gaan, en periodiek controles uit te voeren zult u grote problemen kunnen voorkomen, daarmee bespaart u ongemak en kosten.

Neem voor directe assistentie bij verstopping in of voor vrijblijvende informatie over rioleringswerken direct contact met ons op. We horen graag van u.

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Copyright © 2016-2017 loodgieter MSM. Alle Rechten Voorbehouden