Lekkage

In elk huis lopen pijpen en buizen die met elkaar in verband staan. Door slijtage, blikseminslag, breuk of andere oorzaken kunnen er lekken ontstaan. Een aantal van deze lekken zijn duidelijk zichtbaar, in andere situaties is de bron van de lekkage moeilijk op te sporen. Bij elke lekkage is het raadzaam de specialist in te schakelen. Die zal het lek snel opsporen, repareren en voorkomen dat dit soort lekkage opnieuw de kop opsteekt. Hoe ontstaan lekken, waar komen ze het meeste voor en hoe kunt u lekkage in en rond uw woning het beste oplossen?

Neem direct contact op met de loodgieter die direct voor u klaar staat om lekkages op te sporen en te repareren.

Hoe ontstaan lekken?

Bij lekkage is het zaak om snel contact op te nemen met de loodgieter MSM om grote problemen te voorkomen. Hier zijn enkele redenen waarom lekkage in een reguliere woning kan ontstaan:

Lekkage door slijtage

Geen enkele afvoerpijp heeft het eeuwige leven. Afvoerbuizen zullen op termijn slijten. Weet u hoe oud de pijpen in uw huis zijn? Van welke materialen ze zijn gemaakt en waar ze precies liggen? Houd zeker bij een oudere woning rekening met lekkage door verouderde buizen.

Schade door diverse omstandigheden

Blikseminslag, regen of bijvoorbeeld gaten boren in de wand kunnen allemaal leiden tot lekkage van buizen. De afvoer aan de buitenzijde van het huis is gevoelig voor schade maar relatief eenvoudig te repareren door lekkage . Lekkage in de wanden komen minder vaak voor maar leveren wel de meest ingrijpende problemen op.

Waar komen lekken in huis het meeste voor?

Aan de hand van praktijksituaties bij de klanten van Lekkage blijken sommige lekkages vaker voor te komen dan andere. Dit zijn de meest voorkomende lekkages in huis:

Lekkage bij de dakgoot en afvoer buiten

De afvoerpijpen en dakgoten hebben veel te lijden onder de weersomstandigheden en zeker ook door bladafval. Deze kunnen de afvoer verstoppen, zorg ervoor dat bladeren en takjes dankzij een filter niet in de afvoerbuizen terecht komen.

Lekkage bij verwarmingsbuizen

De Centrale Verwarming is ideaal zolang het optimaal functioneert. Toch ontstaan er regelmatig lekkages, veelal bij aansluitpunten op de verwarming. Buizen zijn niet goed op elkaar bevestigd, of de afdichting is niet meer optimaal. Lekkage kan deze buizen grondig nalopen en onderhouden.

Lekkage bij verstoppingen

Dit komt vaak voor door de druk die de verstopping creëert in de afvoerbuizen. De lekkage ontstaat overigens niet altijd bij de oorsprong van de blokkade maar ontstaat op het zwakste punt in de leidingen. Omdat deze lekkages zich vaak bevinden achter de wanden wordt er door Lekkage gebruik gemaakt van technieken als geluidsdetectie, gas en infrarood om de lekkage op te sporen.

Lekkage bij gasleiding

Ook lekkage bij de gasleiding komt regelmatig voor. Wanneer u gas ruikt sluit dan direct de hoofdleiding af en neem contact op met Lekkage om gevaarlijke situaties te voorkomen!

Voor meer informatie bij lekkage kunt u vrijblijvend contact opnemen, zowel voor spoedgevallen als normale reparatie en onderhoudswerkzaamheden. Dankzij de uitstekende service, scherpe tarieven en locatie zijn wij hét adres voor elke lekkage .

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Copyright © 2016-2017 loodgieter MSM. Alle Rechten Voorbehouden