WC ontstoppen Kinrooi

In huis kunnen ongelukjes voorkomen, apparatuur en voorwerpen kunnen stuk gaan. Er zijn weinig problemen in huis die zo vervelend zijn als een verstopt toilet. De WC ontstoppen Kinrooi komt vaak voor, regelmatig moet de loodgieter hier aan te pas komen. Met preventieve maatregelen kunnen veel problemen worden voorkomen, zelf kunt u ook behoorlijk wat maatregelen nemen bij verstopping van de WC. En als het het niet zelf opgelost kan worden schakelt u bij de WC ontstoppen Kinrooi de loodgieter in, bij u in de buurt.

Op zoek naar een loodgieter? Neem direct contact op met de loodgieter in de buurt!

Preventie bij WC ontstoppen

Door slijtage en gebruik zal er op termijn altijd wel een loodgieter aan te pas moeten komen, gelukkig kunt u dit lang uitstellen door rekening te houden met de volgende zaken:

  • Spoel nooit grote proppen WC papier door het toilet, dit papier is gemaakt om op te lossen en af te breken in water. Bij grote proppen kan het water niet voldoende doordringen tot in de kern wat leidt tot verstoppingen.
  • Een WC is geen afvalbak, deponeer geen maandverband, sigaretten of ander afval in de toiletpot. Met name plastic en andere niet oplosbare materialen kunnen voor grote problemen zorgen.

Is het al te laat? Schakel de specialist in voor WC ontstoppen Kinrooi.

Zelf de WC ontstoppen

Wanneer het toilet toch verstopt raakt kunt u deze wellicht zelf ontstoppen. Let op met chemische producten met agressieve stoffen, zeker wanneer u niet zeker weet uit welke materialen de afvoerpijpen zijn gemaakt. U kunt de volgende methodes zelf toepassen:

  • Bij een vast object in het toilet kunt u deze vaak al met een rubberen handschoen uit de afvoer halen. Reik niet te diep, anders komt u vast te zitten!
  • Een combinatie van heet maar niet kokend water en wat afwasmiddel kan de ontstopping in beweging laten komen. Giet het warme zeepwater vanaf een hoogte om extra druk te creëren. Gebruik geen kokend water omdat de porseleinen pot zo kan breken.
  • De rubberen ontstopper kan wonderen verrichten mits de rubberen ploemper goed afsluit om een zuigende werking te veroorzaken. Doe dit beheerst en niet te wild, dan kunt u de verstopping verwijderen.
  • Wanneer het een organische verstopping betreft kunt u proberen een zak baksoda ofwel natriumbicarbonaat in de WC te gieten, vervolgens een fles azijn en na enkele minuten heet water toe te voegen. Laat dit een nacht staan en probeer dan door te spoelen.

Houd er rekening mee dat deze methodes niet altijd werken bij serieuze verstoppingen, ze zijn overigens niet schadelijk voor de sanitair. Wees voorzichtig met agressieve middelen en objecten die de sanitair kunnen beschadigen. U kunt voor de WC ontstoppen Kinrooi ook contact opnemen met de loodgieter in de buurt. Die kan uw probleem snel oplossen zonder viezigheid en zonder risico op beschadiging aan het sanitair.

Waar moet u aan denken?

  • Preventie is de beste methode.
  • Zorg dat u bij zelf de verstopping verwijderen niet de WC overspoelt of het sanitair beschadigt.
  • Neem contact op met de loodgieter om uw WC te ontstoppen Kinrooi.

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Copyright © 2016-2017 loodgieter MSM. Alle Rechten Voorbehouden