Ontstopping afvoer en riolering

Wanneer u last heeft van een verstopping van de afvoer of de riolering kunt u te maken krijgen met gevolgen die zich op allerlei manieren kunnen uitten. Een bekend gevolg van verstopping is dat uw bad, douche of wasbak niet meer leegloopt en het water erin blijft staan. Of nog lastiger is misschien wel het toilet dat niet meer doorspoelt en zelfs overstroomt. Maar ook rondom uw woning kunt de gevolgen van een verstopping ervaren. Zo kunnen afvoerputjes bij hevige regelval het water niet meer aan en overstromen. Veel verstopping kunnen gemakkelijk zelf nog op te lossen zijn, maar heeft u op moeilijk bereikbare plekken een verstopping dan is het aan te raden om een professionele ontstoppingsdienst in te schakelen.

Ontstoppen riolering

Voor het ontstoppen van een riolering kunt u het beste de ontstoppingsdienst inschakelen. Zij hebben de expertise en ook de benodigde materialen om dit vakkundig uit te voeren. U wilt immers niet dat als u zelf bezig gaat met ontstoppen u schade veroorzaakt met zo nodig nog meer schade? Daarnaast is een ontstoppingsdienst ook vele malen sneller dan wanneer u zelf aan de slag gaat. Schroomt u daarom niet om als u vermoeden heeft van diepgaande verstoppingen, om de ontstoppingsdienst in te schakelen, zodat u snel weer van uw problemen verlost bent.

Prijzen ontstoppingen

Wanneer u een goed en betrouwbaar ontstoppingsdienst heeft gevonden, dan is het van belang om duidelijke afspraken te maken over de prijs voor de geleverde diensten. Normaliter zal bij een ontstopping niet veel aan materiaal aangekocht hoeven te worden, maar check wel even of de ontstoppingsdienst een duidelijk uurtarief vraagt, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Uiteraard kant het voorkomen dat er schade aan het riool of aan uw leidingen is ontstaan. In dat geval moet u er rekening mee houden dat de kosten wat hoger zullen liggen en er ook nog reparatiekosten aan te pas komen.

Goede ontstoppingsdiensten bieden soms voor particulieren, maar vrijwel altijd voor bedrijven en appartementsblokken een onderhoudscontract aan. Met het betalen van een vast jaarlijkse contractprijs is het bedrijf of appartementsblok verzekerd van periodieke onderhoud van afvoerbuizen en de riolering. Dit preventieve onderhoud is erg belangrijk. Schade kan daarmee tijdig ontdekt worden en grote verstoppingen zullen niet meer voorkomen.

Ontstoppingsmiddel

Heeft u zelf al eens geprobeerd om een verstopping aan te pakken, dan zult u waarschijnlijk een ontstoppingsmiddel gebruikt hebben. Hoewel ontstoppingsmiddelen in sommige gevallen kunnen helpen zitten in deze middelen chemische middelen. Dit is slecht voor het milieu en de mogelijkheid bestaat dat het middel leidingen beschadigd. In het ergste geval kunt u bij verkeerd gebruik ook zelf schade oplopen, zoals brandwonden of klachten aan de luchtwegen.

Een ontstoppingsdienst heeft nooit schadelijke ontstoppingsmiddelen nodig. Zij hebben dusdanig effectief en professioneel werkend materiaal zoals ijzeren veren of een hoge drukspuit dat uw leidingen in een mum van tijd ontstopt zijn.

Oorzaken verstoppingen

Om mogelijke verstoppingen in de toekomst te voorkomen is het noodzakelijk om de oorzaak van uw verstopping te weten en u uw gedrag kunt aanpassen. Veel voorkomende oorzaken van verstoppingen zijn bijvoorbeeld grof afval dat door de gootsteen wordt gedrukt, zoals koffiedik, etensresten en vet. Denkt u aan uw wasmachine of afwasmachine, want zeepresten kunnen ook een verstopping veroorzaken. Een bekende oorzaak van verstoppingen in het toilet is het gebruik van vochtige doekjes of teveel toiletpapier gebruiken.

Copyright © 2016-2017 loodgieter MSM. Alle Rechten Voorbehouden