WC verstopt

Is uw WC verstopt? De loodgieter helpt u zoeken! Deze grap kent elke loodgieter, toch is een verstopt toilet geen pretje voor de eigenaar van de woning. Er zijn een aantal huismiddelen om zelf een verstopte WC te ontstoppen, in een aantal gevallen moet er toch een specialist aan te pas komen. Is WC verstopt ? Dan kunt u direct contact opnemen met de loodgieter in uw regio. Op deze pagina geven we alvast enkele tips om lang en zorgeloos gebruik te maken van uw toilet.

WC verstopt ? Lees verder of neem direct contact op met de loodgieter.

Hoe kan een verstopte WC worden voorkomen?

In de afvoer van een toilet bevindt zich een scherpe hoek. Normaal zal de druk in het toilet groot genoeg zijn om uw boodschap probleemloos door deze buis af te voeren. Toch kan er iets mislopen. Dit zijn de meest voorkomende problemen die loodgieters bij verstopte WC’s vaak tegenkomen:

Er worden vaak te grote proppen papier door het toilet gespoeld. Papier lost op in water, maar dikke proppen papier kunnen blijven steken in de afvoerbuis. Mogelijke oplossing: Met een combinatie van baksoda ofwel natriumbicarbonaat, azijn en daarna heet maar niet kokend water kan een organische verstopping letterlijk worden opgelost. Laat dit mengsel een nacht staan.

Vaak worden hygiëne producten zoals maandverband, en ook watten, natte tissues en andere producten door de WC gespoeld. Deze producten lossen niet snel genoeg op en blijven in de afvoerbuis zitten. Mogelijke oplossing: De ouderwetse rubberen ontstopper kan deze blokkade via druk verwijderen. Zorg dat er een vacuüm ontstaat, giet eventueel wat extra water in het toilet en creëer een zuigende werking. Zo kan het materiaal loskomen.

Er komen vaak objecten in de toiletpot die niet afbreekbaar zijn zoals plastic verpakkingen, kinderspeelgoed zoals ballen en ook condooms worden vaak door de WC gespoeld. Deze objecten komen in het beste geval bovendrijven, ze kunnen ook voor een blokkade zorgen. Mogelijke oplossing: Probeer met de hand (en een rubberen handschoen) het voorwerp te verwijderen. Steek de arm niet te diep in de toiletpot.

WC verstopt ?

Neem het zekere voor het onzekere en bel direct de loodgieter voor een professionele en snelle oplossing.

Maak het probleem niet erger

U wilt een verstopte WC snel ontstoppen, dat spreekt voor zich. U loopt wel het risico dat het probleem erger wordt. Let op met deze situaties:

  • Wanneer het water niet wordt afgevoerd moet u niet weer zomaar doortrekken. Dan kan de WC overstromen.
  • Giet geen bijtende middelen in het toilet, het is mogelijk dat de chemicaliën inwerken op de afvoerbuizen.
  • Gebruik geen harde of scherpe materialen. Daarmee kunt u de toiletpot en de afvoerbuizen beschadigen.

Onder normale omstandigheden is een verstopt toilet snel te ontstoppen door een ervaren loodgieter. De kosten vallen reuze mee en u bent snel en schoon geholpen. WC verstopt ? Neem direct contact op met de loodgieter voor een afspraak. Wanneer uw WC nog niet is verstopt maar u wilt meer informatie over de diensten van de loodgieter bij u in de buurt kunt ook uiteraard ook altijd contact opnemen voor een overzicht van de diensten en tarieven.

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Copyright © 2016-2017 loodgieter MSM. Alle Rechten Voorbehouden