Gootsteenontstopper

Opzoek naar Gootsteenontstopper ?

In een keuken waar veel gekookt wordt heeft de afvoer in de gootsteen flink wat te verduren. Etensresten, vet, olie en andere soorten afval belanden in de afvoer. Na verloop van tijd kunnen er nare geurtjes ontstaan in de afvoer en het water loopt steeds langzamer uit de gootsteen. In een aantal gevallen is het niet nodig om direct de Gootsteenontstopper te contacteren en is het probleem zelf op te lossen. Wanneer het probleem zich vaker voordoet, of huismiddeltjes zijn niet voldoende kunt u beter de Gootsteenontstopper inschakelen. Dan staat er snel een professionele loodgieter voor u klaar die niet alleen de gootsteen kan ontstoppen maar nog veel meer werkzaamheden kan uitvoeren op het gebied van riolering, afvoerbuizen, sanitair en eventuele lekkages. Op deze pagina delen we alvast een aantal huismiddelen die wellicht helpen en niet schadelijk zijn voor mens, milieu en de afvoer.

Liever direct een vakman inschakelen? Neem direct contact op met de Gootsteenontstopper voor meer informatie en een vrijblijvende prijsopgaaf.

Gootsteenontstopper Huismiddelen

Een fikse verstopping kan een behoorlijke klus zijn, is sommige gevallen kunnen onderstaande trucs u snel helpen:

  • Spuit een flinke hoeveelheid afwasmiddel in het gootsteenputje en wacht pakweg tien minuten, Vervolgens giet u er een flinke hoeveelheid heet water overheen. Dit kan vet oplossen en de verstopping (tijdelijk) verwijderen.
  • Los een zak soda op in heet water en giet deze door de afvoer en laat dit enkele uren staan zonder de gootsteen te gebruiken. Dit proces is niet snel maar vaak effectiever en minder schadelijk dan gootsteenonstoppers uit de winkel.
  • Koffieprut door de gootsteen spoelen heeft een licht schurend effect zonder de afvoerbuizen aan te tasten. Vers gemalen koffie is ook mogelijk maar dat zou jammer zijn van de koffie!
  • Sluit het gootsteenputje en vul de gootsteen met water en een gebitsreinigingstablet. Wanneer deze is opgelost kunt u de stop eruit trekken en het mengsel zal de afvoer reinigen.
  • U kunt ook afwasblokjes oplossen in ruim water en deze door de gootsteen spoelen, dit lost vet op en kan de blokkade wegnemen.

Deze huismiddelen zijn niet zo grondig als de Gootsteenontstopper inschakelen, ze kunnen wel voor een tijdelijke oplossing zorgen. Het is af te raden om zelf met scherpe voorwerpen en elektrische apparaten aan de slag te gaan. Dat kan niet alleen leiden tot een grote smeerboel, u kunt schade aanrichten aan de gootsteen en buizen wat uw veel geld kan kosten. Een rubberen gootsteenontstopper is een vrij onschuldige manier om een vacuüm te trekken maar werkt niet altijd voldoende.

Gootsteenverstopping voorkomen: 4 Tips

  • Plaats een gootsteenzeefje om restjes op te vangen.
  • Veeg serviesgoed eerst af alvorens deze af te spoelen of te wassen.
  • Zorg dat er geen vet of olie in de pan achterblijft alvorens af te wassen.
  • Spoel regelmatig wat koffieprut door de gootsteen om de pijp licht te reinigen.

Voor een professionele en langdurige oplossing kunt u contact opnemen met Gootsteenontstopper . Wij komen tegen scherpe tarieven uw gootsteen professioneel ontstoppen en reinigen. Neem contact op voor meer informatie.

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Copyright © 2016-2017 loodgieter MSM. Alle Rechten Voorbehouden